Inbraak voorkomen

Voorkomen kan natuurlijk nooit helemaal, maar moeilijk maken wel.

  1. Maak het inbrekers allereerst moeilijk om jouw bedrijfspand binnen te komen
  • Zorg voor inbraakbeveiliging van je terrein en pand. Denk bijvoorbeeld aan het plaatsen van hekwerken rondom het bedrijfspand. Maar zorg ook voor goed hang- en sluitwerk (met SKG-keurmerk) op deuren en ramen.
  • Houd in de gaten wie er bij je bedrijf binnenkomt. Voorkom dat inbrekers onopgemerkt rondlopen in het pand om vooronderzoek te doen. Laat bezoekers zich altijd melden bij de receptie. En zorg ervoor dat een medewerker de bezoeker ophaalt en begeleidt.
  1. Maak het vervolgens moeilijk om bij spullen te komen en deze mee te nemen
  • Zorg ervoor dat een inbreker niet direct zijn buit kan verzamelen. Berg kostbare of moeilijk vervangbare spullen op in een inbraakwerende kast of kluis. Of sluit het magazijn af met een inbraakwerende deur. Deze maatregelen hebben het meeste effect in combinatie met een inbraakalarmsysteem. De inbreker weet dan dat de tijd dringt.
  • Installeer een mistgenerator. Zodra het alarm afgaat, spuit een mistgenerator de bedrijfsruimte binnen enkele seconden vol met een onschadelijke mist. De inbreker ziet niks meer, ook geen buit of vluchtroute.
  1. Vergroot tot slot de kans op ontdekking ‘op heterdaad’
  • Installeer een inbraakalarmsysteem. Vaak werkt een inbraakalarm trouwens ook al preventief. Kies wel voor een inbraakalarmsysteem van een BORG- of VEB-beveiligingsbedrijf. Zij weten in welke beveiligingsklasse je jouw bedrijf moet beveiligen. En ze bieden kwaliteit en maatwerk.
  • Zorg voor een goed verlicht en overzichtelijk terrein. Inbrekers werken graag ongezien. Houd daarom ook bomen en struiken op je terrein laag. Een onbelemmerd zicht op het pand vanaf de openbare weg vergroot de kans op snelle ontdekking van een inbraak.

Bron: Interpolis

Inbraak melden

Een inbraak meld je direct bij de politie. Ons advies is om jouw melding zo snel mogelijk door te geven aan de politie in jouw buurt. Je kunt online aangifte doen of bellen naar 0900 – 8844.

 

Melding maken

Verzekering tegen inbraak en diefstal

Het is mogelijk om je te verzekeren tegen schade of diefstal na inbraak of vandalisme. denk dat aan een inventarisverzekering (voor schade door brand of water, inbraak of vandalisme aan bedrijfsmiddelen, meestal inclusief elektronica en computers) of een bedrijfsschadeverzekering (verzeking tegen omzetverlies, wanneer de bedrijfsvoering stil komt te liggen. Daarnaast heb je nog bijvoorbeeld een voorraad­verzekering of transportverzekering. Overleg met je eigen verzekeringsagent welke voor jouw bedrijf relevant zijn.