5 juli 2023

Op deze pagina vind je alle informatie die tijdens de BIZ informatiemarkt gepresenteerd is. Naast aan te vragen subsidies komen hier alle vouchers, scans en oplossingen voorbij waar je zelf als ondernemer mee aan de slag kunt. In de te downloaden menukaarten kun je ook vinden waar je terecht kunt voor meer informatie per onderwerp.

 • Subsidies: Op deze pagina vind je alle subsidies, vouchers en fiscale regelingen, op het gebied van duurzaamheid, die voor jou als ondernemer interessant zijn. –> Naar overzicht
 • Menukaarten: per onderwerp is een losse menukaart gemaakt met meer informatie en contactgegevens. Deze losse menukaarten vind je hieronder. Alle menukaarten in één keer downloaden? Dat kan via onderstaande button.
 • Zon op Dak: Loop je tegen beperkingen aan bij zon op dak? Kijk dan eens naar deze oplossingen.

Energiestrategiescan

Easyduurzaam biedt bedrijven op De Hurk een energiestrategiescan, waarmee je grip krijgt op energie in je bedrijf en inzicht hoe je energieprestaties verbeterd. De focus ligt op maximaliseren van waarde van (energie)investeringen. Easyduurzaam begeleidt bedrijven en (maatschappelijke) instellingen bij hun energiestrategie. Van inzicht en strategiebepaling tot en met implementatie en aansturing. Easyduurzaam is expert in data analyse én installatie van verduurzamingsmaatregelen als zonnepanelen en batterijen. Dat maakt ons uniek. Regionale partij met wortels in Budel en Veldhoven.

 

Verduurzamingsscan

De verduurzamingsscan van het Collectief Duurzame Daken geeft je een volledig integraal beeld van alle concrete, zinvolle mogelijkheden om je vastgoed, installaties en buitenruimte te verduurzamen.

 • Focus op: dakbedekking, zonne-energie (elektrisch en thermisch), water, groen, architectuur en totaalonderhoud.
 • Advies op basis van de huidige staat van het vastgoed en de gebouwgebonden installaties, het huidige energiegebruik en de verduurzamingsambities.
 • Bekijk de Scan in de praktijk in deze video

 

Menukaart CDD

Verduurzamingsscan

Snel inzicht in de beste verduurzamingsstrategie voor gebouwen. Met de verduurzamingsscan helpt PIM Studio je met het maken van de juiste keuzes op basis van een duidelijk en rendabel integraal verduurzamingsplan voor je vastgoed.

 • Slimme softwaretool die met een digitale twin van het gebouw verschillende scenario’s simuleert. Op basis van big data en algoritmes.
 • Realistische maatregelen met werkelijk energieverbruik, besparing, subsidie, investering en energielabel.

 

Menukaart PIM Studio

Mobiliteitsscan

Wat zijn jouw mobiliteitsuitdagingen en welke oplossingen passen daarbij? Brainport Bereikbaar (BB) en Brabant mobiliteitsnetwerk (BMN) begeleiden jou en eventueel jouw buren bij het vinden van schonere, duurzamere ensnellere reisoplossingen voor jouw organisatie!

Energiescan gebouw & bedrijfsproces

Volantis biedt een energie-bedrijfsscan voor uw (industriële) faciliteit, gericht op uw pand én bedrijfsproces. Op basis van de uitkomsten van de scan en de workshop kunt u de energietoekomst van uw bedrijf richting geven. En kan besluitvorming plaatsvinden.

 

 

Menukaart Volantis

Energiescan gebouw

Energieke regio biedt verschillende energiescans en maatwerkadviezen om je vastgoed te verduurzamen.

 • Combineert technische, juridische en financiële kennis met verstand van subsidies, belastingen en verzekeringen.
 • Onafhankelijk van installateurs, aannemers en andere uitvoerende partijen.
 • Uitvoering van maatregelen alleen voor traject zonnepanelen.
 • Geen financiering van maatregelen.

 

 

 

Menukaart Energieke Regio

Energiemanagement – Quickscan

De energiemanagement-quickscan van Volantis maakt verduurzaming financieel interessant en behapbaar! Bespaar kosten met energiemanagement. Wij vinden quick wins en slimme oplossingen voor energiebesparing in jouw bedrijfsprocessen, installaties en gebouwbeheer. Inclusief doorkijk naar inpassing van elektrisch laden en kansen binnen het elektriciteitsnetwerk.

Ontzorgingsconcept

Gegarandeerd duurzaam vastgoed zonder moeite en investeringen. OVVIA laat bedrijven, instellingen en overheden zien dat energie besparen, CO2-reductie én kosten besparen hand in hand gaan bij de verduurzaming van vastgoed.

OVVIA zorgt voor een gezonde business case, die vastgoedrisico’s wegneemt. Met dit ontzorgconcept helpen zij klanten om hun gebouwen financieel rendabel en comfortabel te verduurzamen.

 

Ontzorgingsconcept

Stichting BespaarGarant biedt een betrouwbare standaardmethode om gebouwen te laten verduurzamen met een technische prestatiegarantie en slimme financiering uit lagere energiekosten.

 • De BespaarGarant methode vertaalt het energie/ verduurzamingsadvies van je eigen bouw- of installatiebedrijf naar een betrouwbaar plan voor je energierenovatie met een financierbare begroting.
 • Open standaard, dus alle gekwalificeerde bouw- en installatiebedrijven, energie-adviseurs, banken en investeringsfondsen kunnen meedoen.
Menukaart Bespaargarant

Circulariteitsscan

De laatste jaren zijn veel grondstoffen duurder, schaarser of moeilijker leverbaar geworden. En groeit de noodzaak om de bedrijfsvoering te verduurzamen. Hoe pak je de transitie naar een circulaire bedrijfsvoering in de praktijk aan?

 • Door afvalstromen met ‘de buren’ te bundelen vinden we een bestemming. Vaak vallen ons dingen op waar een ondernemer misschien nog nooit over nagedacht heeft!

 

Menukaart Indusym

Zon op Dak

Ontdek alle thema’s rondom zonne-energie voor je gebouw. Uitgewerkt met diverse oplossingsrichtingen waar je mee aan de slag kunt.

 • Dakconstructie
 • Dakbedekking & Verzekering
 • E-aansluiting
 • Financiering