5 juni 2024

Op donderdag 30 mei hebben we de derde collectieve inzamelronde gereden, er is maar liefst 2.400 kilo aan grondstoffen ingezameld. De verzamelde grondstoffen bestaan uit:

  • 51% elektronische apparaten
  • 14% harde kunststoffen
  • 35% herbruikbare pallets.

Door het recyclen en hergebruiken van deze materialen wordt zo’n 3.5 ton CO2 bespaard. In totaal is er bij 15 deelnemers ingezameld, waarvan er 8 voor de eerste keer hebben aangesloten bij het collectief.

Ook dit keer hebben we lessen geleerd en nieuwe inzichten op gedaan:

  • In vijf uur tijd hebben we alle grondstoffen verzameld, wat neerkomt op 20 minuten per deelnemer (incl. laden en lossen van de verzamelbakken). Door de grondstoffen ter plaatse te wegen, hebben we een efficiëntietoename van 38% per deelnemer bereikt.
  • Het wegen van de grondstoffen bij de deelnemers “thuis” zorgde naast een snellere inzameling, voor een nauwkeuriger overzicht van wat we precies hebben verzameld. Om alles goed te kunnen administreren voor certificeringen, hebben we foto’s gemaakt van het ingezamelde materiaal. Deze gegevens zijn belangrijk om alles netjes en transparant te houden.

Van pilot naar structureel

Over een periode van vier maanden zijn er drie inzamelronden gereden. In totaal is er bij 39 deelnemers 8.035 KG materialen ingezameld, met een potentiële CO2 reductie van circa 11 ton. De inzamelronde is hiermee een succes en gaat structureel door!

De volgende collectieve inzamelronde vindt plaats op donderdag 18 juli.

Samen circulair

Met de collectieve inzet en de verbeterde inzamelmethoden, werken we samen aan een circulaire economie. Het hergebruiken en recyclen van grondstoffen is goed voor het milieu, en een toekomstbestendig industriepark de Hurk.

Heb je vragen of zie je mogelijkheden om meer reststromen aan de volgende inzamelronde toe te voegen? Neem dan contact op via parkmanager@dehurkwerkt.nl. Samen maken we elke ronde weer een stukje beter en duurzamer!

Bekijk hier de video impressie van 30 mei.