13 september 2023

Onderzoek energyhub De Hurk gestart

Vanaf deze zomer onderzoekt bureau Spectral de concrete kansen voor collectieve-energieoplossingen op de Hurk: een energyhub. Dit doen we met een groep van ca. 30 koploperbedrijven, die hun energiedata hebben aangeleverd. Op basis daarvan werken ze een collectieve energie-oplossing uit, inclusief exploitatiescenario’s, business case en een routekaart voor realisatie.

  • Ben je benieuwd hoe zo’n energyhub werkt?
  • En wat daarbij komt kijken?
  • En wil je weten wat de eerste resultaten voor de Hurk zijn?

Kom dan op 21 september naar de volgende Koploperbijeenkomst Energie-oplossingen. Ben je nu al benieuwd naar een voorbeeld in de praktijk? Bekijk dan dit filmpje van het Schiphol Trade Park.

De agenda op 21 september

  • Een kennissessie over (de werking van) een energiecollectief in de praktijk. Met onderwerpen als: technische uitvoering, contractvormen met de netbeheerder en organisatievormen van een collectief.
  • Presentatie van de eerste inzichten vanuit het onderzoek met betrekking tot het energieverbruik en -opwek, de ‘vrije ruimte’, mogelijke synergieën en de potentie van een collectief systeem.
  • Doorkijk naar het vervolg en het bespreken van de vervolgstappen

Heb jij een grootverbruik of middelgrootverbruik aansluiting voor elektra en/of gas?

Sluit je dan aan bij de koplopers!  Meld je dan aan via info@dehurkwerkt.nl. (o.v.v. Energie oplossingen). Wij praten je dan bij over het traject, horen graag over jouw energiesituatie en vertellen welke gegevens nodig zijn om mee te kunnen doen in het onderzoek.