5 februari 2024

Een overzicht van alle regelingen

Kijk op de pagina met alle subsidies voor een compleet overzicht voor actuele subsidiekansen en andere (fiscale) regelingen om te verduurzamen.De volgende subsidie-regelingen zijn geopend of openen binnenkort:

  • Versnelde klimaatinvestering industrie (VEKI): Subsidie voor de toepassing van bewezen CO2-beparende maatregelen met een terugverdientijd van meer dan 5 jaar. Er wordt een nieuwe aanvraagronde verwacht vanaf half maart 2024 (onder voorbehoud van publicatie in de Staatscourant).
  • MOOI: Industrie: Subsidie voor innovatieve oplossingen die helpen klimaatdoelen te halen voor de industrie. Uw project draagt bij aan een betaalbare overgang naar een duurzame, klimaatneutrale, en circulaire industrie, naadloos geïntegreerd in het energiesystee. Aanvragen van deze subsidie kan tussen 19 maart en 18 april 2024, via vooraanmelding.
  • MOOI: Elektriciteit: Subsidie gericht op meer opwek van zonne- en windenergie op land en zee. Uw project helpt de ontwikkeling van het energiesysteem te versnellen en draagt bij aan bijv. veiligheid en betrouwbaarheid, circulariteit en verantwoord grondstoffengebruik, sociaal maatschappelijke en ruimtelijke impact en/of ecologische verbeteringen. Aanvragen van deze subsidie kan tussen 19 maart en 18 april 2024, via vooraanmelding.
  • OPZuid EFRO, gericht op prioriteit Energie en Grondstoffen. De volgende openstelling is van 19 februari 2024 09:00 uur tot 12 april 2024 17:00 uur.
  • Subsidie Circulaire Ketenprojecten (Provincie Noord-Brabant): Voor doorbraakprojecten die gericht zijn op circulaire maakindustrie, biomassa en voedsel of circulaire bouw. Een doorbraakproject is een samenhangend geheel van activiteiten om producten, processen, diensten of businessmodellen circulair te ontwerpen, produceren of organiseren. En gericht is op vermindering van grondstoffenverbruik en vermindering van CO2-uitstoot. Deze subsidie kan nog tot en met 10 april 2024 worden aangevraagd.