4 december 2024
4 december 2024
Tijdens de Businesstrack Remanufacturing bij het Re-Use Center van ASML afgelopen week deelden 12 bedrijven kennis en praktijkervaringen over remanufacturing. Onder leiding van Maaklos kregen deelnemers inzicht in zeven stappen om remanufacturing te implementeren, toepasbaar op zowel complete producten als onderdelen. De focus lag op concrete acties: “Wat kunnen we morgen anders doen om remanufacturing te realiseren en circulaire waarde te vergroten?”
Een waarde gedreven aanpak en nauwe samenwerking binnen en buiten de organisatie zijn cruciaal om de potentie van remanufacturing volledig te benutten. Door praktische inzichten te koppelen aan sociale, ecologische en economische voordelen werd duidelijk dat remanufacturing niet alleen een kans biedt voor bedrijven, maar ook een wezenlijke bijdrage levert aan een circulaire economie.
Heb je vragen over deze businesstrack of interesse in de volgende? Neem dan contact op met projectleider Mattijs Bouwmans via circulair@dehurkwerkt.nl. In 2025 pakken we graag samen met jou door op het thema circulaire economie!
Wat is remanufacturing?
Met deze term wordt het proces aangeduid waarin een gebruikt product teruggebracht wordt in vergelijkbare staat als het origineel qua prestaties en kwaliteit. Door het demonteren, schoonmaken, repareren en/of vervangen van versleten of verouderde onderdelen wordt het product wordt het product in een vergelijkbare staat als het origineel gebracht. Daardoor is het net zo betrouwbaar als het originele product.