Save the date!

Duurzame mobiliteit = belangrijk!

Fietsen is duurzaam, gezond én leuk. Maar… hoe motiveer je je werknemers daar nu in?
Brainport Bereikbaar ontwikkelde de Sjees app. Daarmee spaar je met je fietskilometers voor cadeaus

  • Iedereen die werkt op De Hurk kan de Sjees-app downloaden & zijn fietskilometers bijhouden.
  • Al die kilometers fietsen verdient een beloning!
  • In de Sjees-app kunnen de gebruikers namelijk punten sparen (1 fietskilometer = 1 punt) om uit te geven in de binnenstad van Eindhoven.

Benieuwd naar de cadeaus en de app?

Meer informatie

Handige tips!

  • SIR subsidie: de 3e en laatste ronde is geopend. Ben je MKB ondernemer of innovatie startup? > Lees dan snel door.
  • Liften bij de liftzuilen van F’kes meerijden: met elkaar meerijden makkelijk gemaakt. > Bekijk de video 
  • Thuiswerken een slimme oplossing voor verkeersproblemen of utopie? Brainport Bereikbaar doet onderzoek. > Lees het artikel

150% meer bruikbare grondstoffen

Een succesvolle 2e ophaalronde vorige week van Mirec op ons industriepark!

  • In totaal is er bij 13 bedrijven zo’n 2.500 kilo bruikbare reststromen en grondstoffen ingezameld.
  • Vergeleken voorgaande ronde kwamen we op 150% meer bruikbare grondstoffen. Hier zaten o.a. materialen bij die geschikt zijn voor hergebruik en een tweede leven krijgen.

MIREC zorgt voor de hoogwaardige recycling van onze grondstoffen – Industriepark de Hurk werkt zo samen circulair! Meer weten of heb je een idee voor het toevoegen van meer reststromen? We horen het graag!

Lees verder

Heb jij de podcast al gehoord?

In de podcast ‘Samenwerken’ is Peter van den Hurk van Isero B.V. aan het woord! Hij wordt geïnterviewd over ons industriepark, verduurzaming, vergroening en hoe een BIZ ons daarbij helpt.

Innovatiedatabase vergroenen en verduurzamen

Op zoek naar praktijkvoorbeelden voor het vergroenen en verduurzamen van jouw organisatie? In deze database vind je een verzameling van innovatieve en succesvolle praktijkvoorbeelden.

Denk aan: slimme energiebesparingen, een gezonde werkomgeving, samenwerkingsvormen of het voorkomen van wateroverlast of hittestress, je vindt hier de praktijkvoorbeelden die passen bij jouw situatie. Inclusief: geleerde lessen, handige documenten en contactpersonen.

Zo kun je de keuzes maken die passen bij jouw werklandschap. Samen bouwen we aan groene, gezonde en toekomstbestendige bedrijventerreinen!

Ontdek meer

Online monitor voortgang Grote Oogst

De Grote Oogst gaat het tweede jaar in en het wordt belangrijker om de resultaten van deze aanpak goed in beeld te krijgen. Daarom wordt binnenkort ook voor De Hurk een toestandsmonitor gelanceerd. Deze dient als basis om (op termijn) inzicht te krijgen in ontwikkelingen rondom bijvoorbeeld besparing energieverbruik, inzet hernieuwbare energie, aandeel groen op het bedrijventerrein en vermindering van emissies van Co2 en stikstof.

Zodra de monitor openbaar is delen we die uiteraard!