Wat staat er op de agenda?

Save the date:

  • De Hurk Cleanup Day | 14 september vanaf 14:00 uur | Startpunt: De Bries, Waldeck Pyrmontstraat 7
  • Studiereis | 28 september | Meer informatie volgt!

 

BIZ Informatiemarkt impressie

Afgelopen donderdag hebben een groot aantal Hurkers de BIZ Informatiemarkt en BBQ gezocht, fantastisch. Het was een inspirerende, informatieve maar ook gezellige avond. Mocht je de Informatiemarkt gemist hebben?

Op deze pagina vind je meer over alle verduurzamingsscans, subsidies, vouchers en financieringsmogelijkheden die gepresenteerd zijn. 

Bekijk impressie

Uitnodiging Kick off Circulair

De Hurk Werkt nodigt je uit voor de Kick off Circulair: een interactieve bijeenkomst over afvalgerelateerde uitdagingen. We hebben Indusym geselecteerd om ons hierbij te faciliteren.

  • Wat staat er in de weg?
  • Wat zijn de kosten of spreken we van opbrengsten?
  • Waar wil je een oplossing voor?

Op basis van jullie input kiezen we 3 pilot-projecten, waar we 6 maanden keihard mee aan de slag gaan. Door samenwerken brengen we duurzame en betaalbare initiatieven in de praktijk!

Wanneer: 7 september, 13.00 – 15.00 uur
Locatie: volgt, op de Hurk
Voor wie: ondernemers en duurzaamheidsmanagers die aan de slag willen met circulair ondernemen of met interesse in het onderwerp

Deze bijeenkomst is je kans om je stem te laten horen, ideeën te delen en samen te werken aan een circulaire toekomst voor ons bedrijventerrein De Hurk. Klaar om samen het verschil te maken? Meld je dan aan via info@dehurkwerkt.nl

Lees & Luistertips

Hurker in de spotlight: ontdek De Bries

Onze naam zegt het al, we zorgen voor een frisse bries, eigentijds en een tikkeltje eigenwijs. We doen dingen graag nét even anders met onze eigen Brabantse inslag.

Wij bieden inspirerende en effectieve oplossingen op het gebied van zwerfafval en afval scheiden. We zien kansen in afvalstromen en denken mee over manieren om de ecologische voetafdruk te verkleinen. Dat uit zich in slimme ideeën en duurzame, mensgerichte oplossingen. Van producten als afvalgrijpers, afvalbakken, gastlessen op scholen tot uitgebreide advies- of detacheringsprojecten binnen gemeentes.

Wij geloven dat gedragsverandering hét middel is voor het oplossen van maatschappelijke uitdagingen. Samen zetten we alles in het werk om de aarde een schonere en betere plek te laten zijn voor volgende generaties. Het spreekt voor zich dat wij ons maar al te graag inzetten voor het verduurzamen van De Hurk.

Uitnodiging koploperbijeenkomst Energie-oplossingen

Na de succesvolle bijeenkomst afgelopen 10 juli, waar Spectral de start van het onderzoek naar collectieve energie op de Hurk heeft toegelicht, is op 21 september de vervolgbijeenkomst.

Er staan drie onderwerpen op de agenda:

  • Een kennissessie over (de werking van) een energiecollectief in de praktijk. Met onderwerpen als: technische uitvoering, contractvormen met de netbeheerder en organisatievormen van een collectief.
  • Presentatie van de eerste inzichten vanuit het onderzoek met betrekking tot het energieverbruik en -opwek, de ‘vrije ruimte’, mogelijke synergieën en de potentie van een collectief systeem.
  • Doorkijk naar het vervolg en het bespreken van de vervolgstappen.

Datum: 21 september, 15:00 – 17:00 uur | Locatie: volgt, op De Hurk

Voor wie: Koplopers Energie van de Hurk

Heb jij een grootverbruik of middelgrootverbruik aansluiting voor elektra en/of gas? En wil je ook aansluiten bij de koplopers? Meld je dan aan via info@dehurkwerkt.nl. Wij praten je dan bij over het traject, horen graag over jouw energiesituatie en vertellen welke gegevens nodig zijn om mee te kunnen doen in het onderzoek.

Enexis wachtlijst

Via het document in de bijlage kun je de grootte van de wachtlijst per middenspanningsstation bekijken. Bekijk per station het aantal aanvragen, en het gewenste transportvermogen voor afname of teruglevering van elektriciteit.

Bekijk grootte wachtlijst