Wat staat er op de agenda?

Uitnodiging: BIZ Informatiemarkt & Zomerbarbecue met live muziek

Donderdag 6 Juli wordt het event van het jaar! Alle vastgoedeigenaren, Hurkse ondernemers, betrokkenen zijn van harte welkom: jij dus ook!

 • Tijdens deze bijzondere bijeenkomst gaan we in een informele setting (o.a. barbecue en livemuziek) jullie informeren waar we op dit moment staan met onze BIZ.
 • Hoe gaat het met het plan van aanpak wat we samen hebben opgesteld? Wat is de status per thema? Wat is er al gerealiseerd?
 • Waar kunnen we je al concreet mee helpen?
 • Maar ook: Wat staat er allemaal (nog) te gebeuren!
 • Dit doen we op een informatiemarkt waar je per thema bijgepraat wordt. Wij kunnen niet wachten om alles met jullie te delen!

De uitnodigingen volgen nog, maar je kunt je alvast aanmelden. Dit wil je als betrokken Hurker niet missen! 

 • Datum: Donderdag 6 juli
 • Locatie: Hanos
 • Tijd: vanaf 16:00 uur
 • Aanmelden via: info@dehurkwerkt.nl

Heb jij de toolkit voor de Fiets naar je Werk Dag al?

Fietsen is de makkelijkste manier om duurzamer te reizen in Brabant! Zet je fietsende medewerkers in het zonnetje en moedig andere collega’s ook aan  om vaker te fietsen. Dit start met de handige toolkit van Ons Brabant Fietst (via BMN) doe je dat snel en simpel.

Het Brabant Mobiliteitsnetwerk (BMN)

 • Helpt werkgevers kosteloos bij het bepalen van hun strategie rondom duurzame mobiliteit.
 • Dit start met het verzamelen van data over reisgedrag. Door middel van de mobiliteitsindex, postcodescan en werknemersenquête wordt data verzameld.
 • BMN brengt onder andere de CO2-uitstoot van zakelijke en woon-werkreizen in kaart.
 • Op basis van de verzamelde data wordt voor een individueel bedrijf een advies met bijbehorend actieplan opgesteld.
 • BMN zal ook deelnemen aan de informatiemarkt op 6 juli!

Werknemers met geldzorgen?

Attendeer ze eens op Werkplaats Financiën op De Hurk. Wanneer financiële problemen boven het hoofd dreigen te groeien, is het belangrijk om hulp te zoeken. Hoe eerder, hoe beter, maar ook als de deurwaarder al op de stoep staat of huisuitzetting dreigt, kunnen ze helpen. Er is altijd begrip voor de persoonlijke situatie.

Locatie De Hurk: Ergonplein Rooijakkersstraat 2B, Inloopspreekuur: iedere donderdag van 13.00 tot 18.00 uur

Lees meer

Noodkreet naar de Tweede Kamer

Ons land telt zo’n 3800 bedrijventerreinen. Daarop zit een hele verscheidenheid aan ondernemingen. Maar met één overeenkomst: allemaal ondernemingen die die werk bieden aan mensen in meestal nabijgelegen dorpen en steden, waarmee 40% van ons nationale inkomen wordt verdiend!

Deze activiteiten nemen slechts 2,6 procent van de oppervlakte van ons land in beslag, en zelfs díe ruimte staat onder druk. De afgelopen jaren verdwenen veel bedrijventerreinen, terwijl er juiste behoefte is aan méér ruimte. Door een groeiende economie, maar ook om circulair en klimaatneutraal te kunnen worden. Helaas is deze urgente behoefte bij veel gemeenten, provincies en Rijk niet in beeld. Mensen moeten niet alleen ergens wonen, maar hebben ook ruimte nodig om te werken!

Afgelopen week is er richting de Tweede Kamer hierover een noodkreet gestuurd door VNO-NCW. Sluit niet alleen woondeals af met provincies en gemeenten, maar ook ‘werk- en maakdeals’. Geef ze de ruimte (letterlijk) en draag bij aan de verdere verduurzaming van deze terreinen. Het bedrijfsleven staat hiervoor klaar. De behoefte aan meer ruimte is zo dringend dat er ook een brief naar de gemeente is verstuurd en er is een persbericht opgesteld.

Brainport Bereikbaar: we gaan fietsen!

We zetten dit jaar stevig in op de fiets. En nodigen jullie uit om mee te fietsen! We maken het makkelijk voor werkgevers:

Makkelijker, gezonder en goedkoper kan het haast niet om mee te doen, samen met je collega’s. En het is nog leuk ook 😊.

Wil je eerst meer inzicht en overzicht in het reisgedrag woon-werk van je medewerkers, neem dan kosteloos onze mobiliteitsscan af. Zie De mobiliteitsscan: van data tot inzicht – Brainport Bereikbaar.

Samen houden we de regio bereikbaar, schoon en vitaal! Geef jezelf meer lucht, geef de regio meer lucht’.  Ga naar buiten, reis minder met de auto, maar pak de fiets!