Save the date!

Andere interessante events:

 • Seminar duurzaamheidsverslaggeving | 23 mei 2024, 23 mei | Joan Knecht >> meld je hier aan

Energyhub

Onlangs is bekend geworden dat er door bedrijven op het Kempisch Bedrijven Park in Hapert een groepstransportovereenkomst (GTO) getekend is met Enexis. Dit project is één van de 3 pilots die Enexis uitvoert op bedrijventerreinen in Nederland. De Hurk heeft géén pilotstatus.

De ondertekening op het KPB is een mooie mijlpaal voor de ontwikkeling van energy hubs en de GTO (als opmaat naar een ‘standaard’ beschikbare contractvorm) en kan ook perspectief bieden voor ons initiatief op De Hurk. We volgen dit op de voet en houden jullie op de hoogte van ontwikkelingen. Eind juni vindt in ieder geval een vervolggesprek met Enexis plaats.

Daarnaast delen we eind van deze maand een Programma van Eisen met aandachtspunten voor het aanschaffen en implementeren van zonnepanelen, batterijen en generatoren, etc. Zodat deze op een later moment te integreren zijn in een energy hub.

Wij adviseren verder aan individuele bedrijven om in ieder geval zelf aan de slag te gaan met energiemanagement om (verder) energie te besparen en het eigen energieprofiel te optimaliseren om zo ruimte te maken. Bijvoorbeeld met een energiemanagementscan van Easyduurzaam of Volantis. Deze bieden we tegen een zeer gereduceerd tarief aan! Echt een aanrader om hiermee aan de slag te gaan: dit levert meteen op!

Interesse in energiemanagement?

Heb je onvoldoende contractvermogen? Wil je aan de slag met besparen? Of wil je weten wat er nog kan binnen je bestaande aansluiting?

Om je hierbij te helpen bieden we vanuit De Hurk Werkt nu 2 energiemanagement scans aan! Vorige week tijdens De Hurk Ontmoet + ALV presenteerden wij deze scans en gaven Bart Rosen van Easyduurzaam en Toine Priester van Volantis een toelichting. Zie de bijlagen voor meer info!

 • ENERGIESTRATEGIE SCAN – Easyduurzaam
  Wil je grip krijgen op energie in je bedrijf? Onze Energiestrategie Scan helpt je van inzicht naar implementatie. Ontdek met een diepgaande analyse van je energieverbruik waar je staat en hoe je energieprestaties kunt verbeteren. Wij ontwerpen, engineeren, leveren en installeren oplossingen (hardware en EMS).
  Nu met voucher: €475!
 • ENERGIEMANAGEMENT QUICKSCAN – Volantis 
  Bespaar kosten met energiemanagement. Wij vinden quick wins en slimme oplossingen voor energiebesparing in jouw bedrijfsprocessen, installaties en gebouwbeheer. Incl. doorkijk naar inpassing van elektrisch laden en kansen binnen het elektriciteitsnetwerk.
  Nu met voucher: €700!

Heb je interesse in een van deze scans?

Loop je vast met je contractvermogen? 

Dan horen wij dat ook graag! Voor bedrijven met een grootverbruikaansluiting (>3x80A) werken wij aan een collectieve energie-oplossingen, zowel op het gebied van elektriciteit als warmte. In de Koplopersgroep Energie wordt je hierover gedetailleerd op de hoogte gehouden.

Aan de slag met duurzaamheidsverslaggeving

Ook voor jou als mkb-ondernemer is dit een relevant thema. Maar of je nu al bekend bent met het onderwerp, of nog niet: je krijgt er hoe dan ook mee te maken. We snappen dat het een flinke klus is en helpen je graag.

Daarom organiseert Joanknecht een seminar voor jou: ‘Hoe begin ik met duurzaamheidsverslaggeving?’ op 23 mei a.s.  Zo ben jij straks goed voorbereid!

Meer informatie over invullen en aanmelden vind je hier. 

Meer informatie

Ondertekening Green Deal met Rabobank

Stichting De Hurk Werkt! uit Eindhoven en Rabobank hebben op donderdagavond 18 april een Green Deal ondertekend.

 Het doel van deze overeenkomst? Het grootste industriepark van Eindhoven toekomstbestendig maken.

Hoe we dat gaan doen lees je hier!

Naar artikel

Case Mobiliteitsscan

In de Brainportregio kunnen we bij meer dan 60% van de huidige autoritten ook de fiets pakken. Wat een kansen biedt dat!

Met die kans in zicht bracht high tech bedrijf VHE Industrial automation de mobiliteit van alle medewerkers in beeld, nadat zij hun autoleasebeleid hadden aangepast.

Lees hier meer over de scan die ze uitvoerden.

Meer informatie

Deelauto op De Hurk!

Morgenmakers heeft het initiatief genomen tot het regelen van een deelauto van Mywheels! Deze deelauto staat in principe op de Lodewijkstraat, fijn voor Morgenmakers, maar zeker ook voor anderen in de buurt!