Wat staat er op de agenda?

Energie besparen in je gebouw?

Wil jij aan de slag met energie besparen in je gebouw? Deze partijen kunnen jou werk uit handen nemen. Bekijk hieronder de scans per onderwerp voor alle details! 

 • Collectief Duurzame Daken: Integrale verduurzamingsscan van lokale (Hurkse!) partijen, die ook kunnen uitvoeren. Ontzorging in proces en financiering mogelijk.
 • PIM Studio: Verduurzamingsroutekaart op basis van big data. Ontzorging in proces en financiering mogelijk.
 • Volantis: Energiebedrijfsscan gericht op gebouw én bedrijfsproces.
 • Energieke regio: Onafhankelijke energiebespaarscans.

Meer weten over deze scans? Neem contact op met parkmanager Eric Duffhuis 

Wij stellen ons voor!

OK De Hurk en BIZ De Hurk hebben een nieuwe stichting opgericht genaamd: De Hurk Werkt! Deze stichting voert o.a. het Parkmanagement uit binnen de diverse BIZ opgaven. Onze grootste BIZ opgave is verduurzaming van De Hurk.

In dit artikel lees je meer over het kernteam en hoe we samenwerken.

Lees meer

ROUTE040 is dé plek… 

… voor jongeren om te werken aan hun toekomst. Voor sommige jongeren is de overstap of terugkeer naar een (beschutte) werkplek, dagbesteding of onderwijs te groot. Bij Route040 trainen we werknemersvaardigheden en sociale vaardigheden ter voorbereiding op bijvoorbeeld stage.

Route040 is ontstaan vanuit een samenwerking tussen speciaal onderwijs, combinatie Jeugdzorg en bakkerij De Stadshelden. In de bakkerij bakken we onder andere de lekkerste worstenbroodjes van Eindhoven. Allemaal gemaakt met en door jongeren. Dus heeft u iets te vieren, of gewoon lekkere trek? Onze Stadshelden bakken met liefde heerlijke traktaties of worstenbroodjes!

Meer over Route040

Onderzoek energyhub De Hurk gestart

Vanaf deze zomer onderzoekt bureau Spectral de concrete kansen voor collectieve-energieoplossingen op de Hurk: een energyhub.

Ben je benieuwd hoe zo’n energyhub werkt? Wat daarbij komt kijken? En  weten wat de eerste resultaten voor de Hurk zijn? Kom dan op 21 september naar de volgende Koploperbijeenkomst Energie-oplossingen.

Lees meer en aanmelden

GEZOCHT…..

…iemand met 💚 🧡 voor De Hurk Werkt, die met 💯 enthousiasme wil helpen fun en kennis events te organiseren in onze activiteitencommissie.

Wat krijg jij ervoor terug?

 • Dit is dé kans om je netwerk uit te breiden.
 • Je mag je creativiteit gebruiken om de activiteiten in te vullen.
 • Je maakt impact en draagt bij aan onvergetelijke herinneringen en waardevolle kennisbijeenkomsten voor alle ondernemers op De Hurk.

Help je ons mee? Stuur dan een mail naar info@dehurkwerkt.nl of neem contact op met Manuela de Heer – de Vaan of Robyn Holland

Wie gaat er mee op (studie)reis?

28 september is het al zover… Bekijk hier het programma! Nu we volop bezig zijn met alle projecten zetten we het thema Circulair centraal tijdens onze studiereis.
We nemen je mee naar Helmond, waar we een aantal bedrijven bezoeken die zich bezighouden met circulariteit, biodiversiteit, warmte of energietransitie.

 • Je wordt volop geïnformeerd en vooral geïnspireerd.
 • Dit doen we heel sportief: op de fiets!
 • Voor een hapje en drankje wordt natuurlijk ook gezorgd.

Jij bent er toch ook bij? Meld je snel aan via info@dehurkwerkt.nl o.v.v. Studiereis.

Subsidiemogelijkheden

Ken jij deze subsidiemogelijkheden en regelingen voor verduurzaming van je gebouw en bedrijfsproces al? Let op: sommige regelingen zijn alleen nog in september aan te vragen!

Deze regelingen zijn alleen nog in september aan te vragen:

 • Subsidieregeling Verduurzaming Mkb (SVM) –  tot 30 september 2023
 • SDE++ regeling  – open voor aanvragen van 5 sept t/m 5 okt 2023
 • Tegemoetkoming Energiekosten energie-intensief mkb (TEK) – tot 2 oktober 2023
 • Subsidieregeling energiebesparing MKB Eindhoven – t/m 30 september 2023 (of tot het subsidieplafond is bereikt).

Heb je vragen over een van deze regelingen? Neem contact op met parkmanager Eric Duffhuis

Naar alle subsidies